Category: AgendaTag: , , , , ,

Ugly Duckling is op zondag 24 mei met hun oldschool hiphop live te zien in Patronaat!

Vanuit de Amerikaanse West-Coast komen Andy Cooper, Dizzy Dustin en Young Einstein ook in 2015 de Noordzeekust onveilig maken. Liefhebbers van Jurassic 5 en Beastie Boys opgelet: “Ugly Duckling is their name and old school is their game”. Al sinds 1993 maakt Ugly Duckling ouderwets aandoende muziek die afwijkt van de hedendaagse hiphop. Back to basics: dus geen overbodige franje maar straight-up beats gecombineerd met felle raps, de nodige dosis zelfspot en funky baslijnen.

Ook buiten de hiphopscene mogen de heren van Ugly Duckling rekenen op een loyale groep fans: zo zijn ze graag geziene maar vooral gehoorde gasten onder de skaters. Niemand minder dan Tony Hawk heeft het nummer ‘Smack’ gebruikt in zijn computergame en ook in de video van skate-collega Paul Rodriguez Jr. is datzelfde nummer als achtergrondmuziek te horen.

Ugly Duckling klinkt als Ice Cube die een album opneemt met De La Soul, geproduceerd door Large Professor en Battlecat. Oftewel een absolute must voor elke liefhebber van oldschool hiphop!